Zoufalé Ferrari bez bodů

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

FERRARI - REVIEW; Ačkoli testy naznačovaly solidní rychlost a spolehlivost, dnes v Melbourne nebylo v podání Ferrari vidět ani jedno. Mechanické problémy a jezdecké chyby způsobily, že po první závodě má italský tým na kontě jenom nuly.

Felipe Massa, DNF
Věděli jsme, že vozy Brawn budou nedostižné, ale myslel jsem, že závod se nám povede. Start byl skvělý, ale po pět-šesti kolech nás postihly problémy s měkkými pneumatikami. Nezůstalo nám nic jiného, než jít na první zastávku dřív. Poté jsme zvolili agresivní strategii, která se ale bohužel nevyplatila, po pit-stopu vyjel na trať safety-car. Po restartu jsem jezdil na třetím místě a měl jsem deset kol na vytvoření náskoku před jezdci za mnou. Během druhé zastávky jsme palivo doplnili až do konce závodu. Pak jsem ale náhle zpomalil a následně i odstoupil. Dle mého názoru jsme, s výjimkou Brawn GP, konkurenceschopní, ale všechno musí být perfektní. Tady v Austrálii je těžké přinutit pneumatiky, aby fungovaly správně, protože povrch tratě neposkytuje žádný přítlak. Řešení pro Malajsii? Pracovat a pracovat tvrdě.
 
Kimi Raikkonen, 16.
Vyjetí z tratě je čistě jenom moje vina. Je to škoda, protože jsem mohl skončit druhý. Ztratili jsme několik cenných bodů, ale doufám, že je začneme sbírat už v Malajsii. Až tam zjistíme přesněji, jak na tom jsme. Okruh v Melbourne totiž není tím pravým indikátorem výkonnosti. KERS na začátku fungoval dobře. Pokud bychom se domnívali, že nám výhodu neposkytne, tak ho nepoužijeme. Náš hlavní problém jsou pneumatiky, ale potřebujeme zlepšit celkový výkon.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy