V Renaultu s body spokojenost

Piquet jr. - Alonso | foto: Lotus F1 Team

RENAULT - REVIEW; Ačkoli jel Fernando Alonso poklidný a vcelku nenápadný závod, ukázal v Renaultu záblesky rychlosti, které stačily na páté místo. Nelson Piquet po problémech s brzdami závod nedokončil.

Fernando Alonso, 5.
Šesté místo není nejlepším výsledkem, ale svým způsobem s ním musíme být spokojení, protože naše startovní pozice ideální nebyla. V první zatáčce jsem navíc tlačil až moc, vyjel jsem na trávu a propadl se na konec startovního pole. Když to všechno spočítám, tak jakýkoliv zisk bodů je skvělý. Když se podívám na celkové výsledky a na naše soupeře, musíme mít z bodů radost. S KERS jsem nezaznamenal velký rozdíl, jsem trochu zklamán, jak systém pracoval. Taky musíme zapracovat na pneumatikách.
 
Nelson Piquet, DNF.
Na začátku nám přálo štěstí, protože jsme nějaké pozice získali hned po startu. Vůz jel dobře a mohl jsem jet konzistentně. Když ale vyjel safety-car, začal jsem mít problémy s brzdami. Restart závodu se mi povedl, předjel jsem Nica Rosberga, ale když jsem chtěl zabrzdit, vůz se roztočil a já skončil v únikové zóně. Naštěstí byla dost široká, takže jsem nepoškodil vůz ani sebe. Nejsme konkurenceschopní na takové úrovni, na jaké bychom chtěli být, jsme ale v první osmičce. Okruh v Malajsií by nám měl sedět víc a jsem si jistý, že tam můžeme dosáhnout na dobrý výsledek.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy