Skvělý začátek kariéry pro Buemiho

Buemi, Sebastien | foto: Red Bull Racing

TORO ROSSO - REVIEW; Po nepříliš vydařené kvalifikaci dojelo duo týmu z Faenzy na osmém a devátém místě. Začínající Buemi získal první cenný bod a sňal ze sebe tlak, Bourdais se potýkal s pneumatikami a povolenými bezpečnostními pásy.

Sebastien Buemi, 8.
Jsem moc šťastný, mám hned v prvním závodě první bod. Sice jsme měli trochu štěstí s nehodami soupeřů, ale i tak jsme nebyli špatní a naše strategie fungovala dobře. Když jsem byl vedle Massy, udělal jsem chybu a zavadil o omezovač rychlosti, ale když pak použil KERS, mohli jsme vidět, jaké výhody systém přináší. Tým udělal skvělou práci, protože jsme vůz před závodem moc otestovat nestihli. V pátek se mi o osmém místě ani nesnilo.

Sebastien Bourdais, 9.
Měl jsem těžký úvod, neboť už po třech kolech se začaly na gumách dělat puchýře. Několik aut mne předjelo, tak mne tým zavolal do boxů a druhá část nebyla špatná. S výjezdem bezpečnostního vozu jsme natankovali maximum paliva, připadal jsem si jako vůdce karavany a ne pilot formule 1. Měl jsem štěstí, v jednom okamžiku jsem málem havaroval, pak se mi povolily bezpečnostní pásy a musel jsem hledat polohu, jak se ve voze zafixovat. Příští víkend bychom mohli být ještě lepší.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy