Alonso: Renault je velmi dobře připravený

Renault | foto: Lotus F1 Team

Fernanda Alonsa vzpružily výborný výkony, jež předvedl při svém posledním dnu za volantem při testech v Jerezu a říká, že tým je připraven k úspěšnému startu sezóny v Austrálii.

Alonso zajel včera nejrychlejší kolo a přeskočil Rubense Barrichella s vozem Brawn GP. Renault tak podal mnohem lepší výkon než minulý týden v Barceloně, byť tamější okruh je lepším ukazatelem potenciálu vozu. V Jerezu však bylo konečně teplo (přes 35 °C), časy zde tedy mají svou váhu, protože v Barceloně bylo téměř stále chladno a deštivo.

"Jsem po dnešku šťastný, protože jsme ujeli více než 100 kol, což bylo naším cílem pro můj poslední testovací den za volantem. A bylo to poprvé, co jsme jezdili na opravdu horké trati, takže jsme dnes získali velmi užitečné informace pro prvních několik závodů, které obvykle bývají velmi horké."

"Trochu mě mrzí, že s týmem testuji naposledy, ale uvidím se s nimi brzy v továrně. Musím všem poděkovat za úžasnou práci, kterou během zimy odvedli, protože jsme opravdu dobře připraveni na novou sezónu. Můžeme odjet do Austrálie s vědomím, že jsme maximálně využili čas, který jsme měli k dispozici," řekl na závěr Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy