Trápení Hamiltona a McLarenu pokračuje

de la Rosa, Pedro | foto: McLaren

McLaren Mercedes uzavřel včera odpoledne svůj testovací program na okruhu Circuit de Catalunya s šampiónem Lewisem Hamiltonem za volantem. Mizérie a rozčarování však pokračuje.

Poslední den v Barceloně se zaměřili na mechanické nastavení, další vývoj vozu MP4-24 a zkoumání oblastí, ve kterých by se měli zlepšit.



Hamilton zajel osmý nejrychlejší čas z 11 pilotů na trati. I tak ale zaostal o téměř 2 vteřiny za nejrychlejším čas. Pokud bychom vzali v úvahu nejrychlejší kola ze všech dní testů v Barceloně, byl by až na 11. místě. Na špatnou formu stříbrných poukazují i časy Heikkiho Kovalainena, který byl nejpomalejší z 20 pilotů, jež ve Španělsku testovali, 3 sekundy za včerejším nejlepším čase Rubense Barrichella. Brawn GP všechny šokoval, jsou rychlejší než Ferrari, Toyota či BMW.

McLaren má však velký problém. Loni před zahájením sezóny také nepatřil k nejrychlejším, ale ani nevymetal poslední příčky výsledkových listin. Vůz se dle pilotů dobře ovládá, ale je zkrátka pomalý. Může za to zřejmě zadní částí vozu, která neposkytuje dostatečný výkon a dochází k nadměrnému opotřebení zadních pneumatik.



Tým má ještě chvíli na vylepšení svého vozu, zatímco ostatní víceméně zakončili ve Španělsku své testovací programy, tak McLaren míří ještě testovat do Jerezu k poslednímu testu před zahájením Velké ceny Austrálie v Melbourne za dva týdny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy