Co bude s Nickem Fryem?

Fry, Nick | foto: Honda Racing F1

Ross Brawn dnes potvrdil, že Nick Fry zůstane na svém místě - na pozici výkonného ředitele týmu, jež se původně nazýval Honda Racing F1.

Při manažerském odkupu získal šéf Ross Brawn 100% akcií týmu, jenž se minulý týden po definitivní m odchodu Hondy přejmenoval na "Brawn GP." Během procesu se čile spekulovalo, jak že je do procesu prodeje zaangažován Fry, protože se zdálo, že začíná být opomíjen.

Dnes Brawn definitivně potvrdil, že 52-letý Fry zůstává pracovat v Brackley: "Nick je klíčovým členem našeho týmu. Zůstává na pozici výkonného ředitele, bude velmi důležitým členem i v budoucnosti. Jeho pozice se přes veškeré spekulace nemění, je jednou z nejdůležitějších osob, která dávala věci kolem týmu dohromady."

Brawn dnes také přiznal, že odkoupení týmu jeho osobou bylo jedinou šancí na záchranu většiny ze 700 pracovních míst týmu se základnou ve Velké Británii: "Nebylo z čeho vybírat. Pokud by se manažerská skupina - protože za tím nestojím pouze já - nechopila této úlohy, žáden tým by nyní neexistoval. Všichni by se tak stali nepotřebnými.

Ross také přiznal, že BGP 001 není zatím vybaveno KERSem a také to, že důvodem pro výběr motoru od Mercedesu bylo opravdu jeho snadnější nasazení do jejich monopostu než motor od Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy