McLaren nasadí KERS již od úvodního závodu

Kovalainen, Heikki | foto: McLaren

Pilot McLaren Heikki Kovalainen potvrdil, že jeho tým použije KERS již při zahajovacím závodu letošní sezóny v Melbourne.

Debutu nového systému na trati budeme svědky již za 21 dní, kdy začnou v Austrálii volné tréninky. I když několik týmů již oznámilo, že s tímto zařízením startovat v zámoří ještě nebudou, Kovalainen očekává, že McLaren mezi ně patřit nebude: "Jsem si tím na 99% jistý. Jsme ve fázi, kdy s ním můžeme jezdit spolehlivě celý den s maximálním výkonem. Takže pokud se nestane nic dramatického, nevidím důvod, proč bychom jej v Melbourne neměli použít."

Toyota, Red Bull a Williams už dali najevo, že zřejmě s KERSem v Melbourne jezdit nebudou, ostatní týmy nasazení zatím nepotvrdily. Kovalainen k tomu poznamenal: "Určitě to bude výhodné začít s tím od prvního závodu, protože tak získáváte potenciálně velkou výhodu již od startu po první zatáčku, a pak také při předjíždění."

"Snad KERS všichni od počátku nenasadí. Nikoho bych ale nepodceňoval - nepřekvapilo by mě, kdyby s ním začalo hodně týmů."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy