Fisichella: KERS nasadíme až ve Španělsku

Fisichella, Giancarlo | foto: Sahara Force India

Giancarlo Fisichella neočekává, že jeho tým Force India použije KERS od McLarenu před Velkou cenou Španělska, která se uskuteční v květnu.

Ital při té příležitosti KERS také zkritizoval - je podle něj nebezpečný a příliš drahý. Dnes dopoledne v Jerezu testoval jejich nový monopostu VMJ02, ale KERS si v praxi ještě nevyzkoušel a nějakou chvíli ještě ani nevyzkouší.

"KERS nepoužijeme dříve než v Barceloně, takže se musím soustředit na řízení vozu, abych byl co nejrychlejší," řekl. Nemyslí si, že pozdní nasazení nového systému by bylo nevýhodou. Očekává, že KERS v prvních čtyřech závodech totiž využije jen pár týmů: "Většina tým jej nasadí až od závodů v Evropě. Bez něj se tedy první tři či čtyři závody obejdou."


Dodal, že není jeho příznivcem: "Nikdy jsem s ním neřídil a jsem proti jeho zavedení, protože týmy jeho vývoj stojí spoustu času a zvláště peněz. A stále není bezpečný. Je zvláštní, když vidíte pilota vyskakovat z vozu na zem jako opici. Problémy kolem KERSu nejsou vyřešeny. Loni s ním měli problém i mechanici BMW. Takže jsem proti němu - není bezpečný a utrácí se za něj mnoho peněz."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy