Nový monopost Force India představen

Force India | foto: Sahara Force India

Force India dnes odhalila s předstihem svůj vůz. Poprvé se po trati začne prohánět zítra v Jerezu, ale tým již dnes zveřejnil obrázky nového vozu. Překvapením jsou zcela odlišné barvy, než stáj používala loni.



Tým letos nebude pořádat velkolepou prezentaci. S piloty Giancarlem Fisichellou a Adrianem Sutilem bude uspořádána pouze tisková konference během testu, aby se podělili o své prvotní pocity z nového vozu VMJ02, jenž je vyveden v národních barvách.



Nově používá motor, převodovku i KERS od McLarenu-Mercedesu. První zkušební jízdu (tzv. shakedown) si odbyl již ve středu v Silverstone za zavřenými dveřmi.



Ambiciózní majitel Vijay Mallya proved ve svém týmu přes zimu řadu velkých změn: propustil technického ředitele Mika Gascoyna a šéfa týmu Colina Kollese a vypověděl smlouvu s dodavatelem technologií - Ferrari. Za nového technologického partnera si vybral McLaren a Mercedes.



Mallya doufá, že tyto kroky pomohou stáji letos pravidelně bodovat, jelikož loni se jim nepodařilo získat ani bod. V roce 2011 by již rád bojoval ve Formuli 1 o prvenství.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy