Konečná pro GP Francie?

Dnes o půlnoci uplyne lhůta, kterou dostali organizátoři GP Francie k vyřešení problémů.

Ve zveřejněném kalendáři byl závod v Magny-Course uveden jako nepotvrzený. K tomu, aby se GP Francie uskutečnila, musí být splacen dluh Berniemu Ecclestoneovi a jeho FOM. Také musí být zajištěny 2 miliony amerických dolarů pro každý z deseti týmů.

Francouzská strana se proti takovému řešení ohradila a přirovnala ho k vydírání. Přes různé zprávy ze zákulisí Formule 1 se nezdá, že by byl dnešní termín posunut, a tak doslova francouzskému závodu utíká život z žil.

Kritická je především suma 20 milionů USD, které týmy požadují jako kompenzaci za to, že by se zúčastnily 18. závodů, což je o jeden více, než kolik je odsouhlasenou v Concordské dohodě. Týmy nemají zvláštní důvod utrácet peníze v dalším závodě.

Navíc své sehrává i zákaz tabákové reklamy ve Francii, tudíž ani hlavní sponzoři předních stájí nemají valného zájmu na dalším závodě navíc.

Neméně důležitým je na váze i neoblíbenost francouzského závodu. Vedoucí stájí při hlasování o nejméně oblíbeném okruhu vybrali totiž právě Grand Prix Francie...


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy