Nakajima: Je to dobrý start

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Jezdecké duo Williamsu - Kazuki Nakajima s Nicem Rosbergem - chválí spolehlivost FW31 poté, co s ním ujeli spoustu kilometrů během testů v Jerezu.

Během čtyř dnů, do nichž se v úterý zapojil i testovací jezdec Nico Hulkenberg, ujeli s novým Williamsem 404 kol - což celkově činí 1787 cenných kilometrů, díky nimž může tým pracovat na dalším vývoji vozu před začátkem závodů v Melbourne.

"Z mého pohledu to bylo tento týden dobré testování. Počasí bylo v Jerezu mnohem lepší než v Portugalsku, a tak jsem mohl na trati odjezdit mnohem více než jen instalační kolo," řekl Nakajima.

"V rámci testovacího programu jsme najeli solidní počet kilometrů, došlo i na simulaci závodu. Bylo to fajn být opět v kokpitu a pořádně si zajezdit. Díky všem lidem v našem týmu, kteří tvrdě pracovali na přípravách FW31. Je to dobrý start."


Jeho kolega Rosberg jezdil pouze v pátek, přesto měl radost zejména ze spolehlivosti nového vozu: "Já jsem jezdil jen dnes odpoledne, protože v plánu byl dopoledne trénink zastávek v boxech s Kazukim za volantem. Také jsme začal nacvičováním zastávek v boxech, s čímž jsme neměli žádné problémy, což je dobré."

"Pak jsem vyjel k normální jízdě. Nebylo už moc času, odjel jsem dvě jízdy po deseti kolech, ale můj dojem z vozu je velmi pozitivní. Nesetkali jsme se s žádnými technickými problémy - vypadá to tedy, že se spolehlivostí jsme na tom velmi dobře. Už se těším na další testy a další ujeté kilometry."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy