Sato jedná o místě rezervního jezdce

Sato, Takuma | foto: Super Aguri Formula 1

Podle serveru autosport.com jedná Japonec Takuma Sato se šéfy Red Bullu o možném angažmá. Konkrétně by se mělo jednat o post oficiálního náhradního jezdce v obou týmech Red Bullu ve formuli 1.

Tento japonský jezdec sice během zimy prohrál souboj o druhé místo v týmu Scuderia Toro Rosso s Francouzem Sebastienem Bourdaisem, ale v současné době už opět jedná s Red Bullem o možné spolupráci. Chtěl by se stát testovacím a náhradním jezdcem obou stájí rakouského magnáta Mateschitze.

Podle dostupných zpráv by měl být Sato připraven zaskočit za kteréhokoliv ze 4 závodních jezdců. Dietrich Mateschitz potvrdil jednání se Satem a přiznal velkou snahu bývalého jezdce Jordanu, Hondy a Super Aguri o alespoň nějaké místo v jednom z jeho týmů. „V Japonsku má skvělou pověst a mohl by s námi dost dobře spolupracovat,“ potvrzuje Dietrich.

Sato je bez sedačky v F1 od loňské VC Španělska, kdy tým Super Aguri oznámil odchod z formule 1. Tato zpráva jen odstartovala zkázu týmů, které patřily pod koncern Honda, v F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy