Glock: Nejsem milionář, kde na to mám vzít?

Glock, Timo | foto: Panasonic Toyota Racing

Poplatky za superlicenci se pilotům přirozeně nelíbí. Pětinásobný nárůst považuje pilot Toyoty Timo Glock za příliš vysoký. Zatímco drtivá většina jezdců stávkuje, tři si licenci pro letošní sezonu už koupili.

Mezinárodní automobilová federace požaduje za licenci pro závody F1 10 400 euro plus 2100 euro za každý získaný bod. Proti roku 2007 je cena obou plateb pětinásobnou.

„Ne každý jezdec formule 1 je milionářem. Mám za sebou jedinou sezonu a bude mne to stát hodně peněz. V jiných sériích tolik peněz nepotřebujete.“

Glock má platnou smlouvu s Toyotou, přesto ještě licenci pro rok 2009 nemá, musí totiž nejprve uhradit 62900 euro. Loni si připsal 25 mistrovských bodů.

„Zatím čekám na to, jak se situace vyvine. Proti loňskému roku je to velký nárůst a nevím, proč by měli jezdci platit tak vysoké poplatky."

Stávkující jezdce zastupuje asociace GPDA, která vyjednává s Maxem Mosleyem kompromis, nicméně již tři jezdci své peníze na účet FIA poslali. Potvrdil to pro německou tiskovou agenturu SID mluvčí FIA.

Jména stávkokazů však neprozradil...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy