Alonso má s Michaelem hodně společného

Technický ředitel Ferrari přirovnává Alonsovi kvality k Schumacherovým.

Ross Brown prohlásil o mladé naději ze Španělska, dvaadvacetiletém Fernandu Alonsovi, že má mnoho společného s dnes už legendou, i když stále závodící a to v nejlepší formě, šestinásobným šampionem z Německa Michaelem Schumacherem.

A leccos společného opravdu mají. Už samý začátek - oba přišli do F1, jak už to bývá, se slabým týmem, kde rychle prokázali talent a koupil je Flavio Briatore pro Benetton, resp. Renault v případě Fernanda Alonsa.

Podle slov Rosse Browna si i jeho bývalí kolegové, pracovníci Renaultu, všímají společných vlastností obou pilotů: "Říkají, že jim v mnohém připomíná Michaela v jeho mladých letech." Brown, který odešel s Michaelem od Benettonu k Ferrari, vidí hlavní rozdíl mezi oběma piloty ve způsobu projevování emocí: "Fernando uvolňuje své emoce navenek a klidně kritizuje auto. Myslím, že to je rozdíl mezi nimi. Michael když má problém, ponechává to raději uvnitř týmu, než by ventiloval zklamání před nedočkavými médii."

Brit však navzdory Alonsovým kvalitám favorizuje pro příští rok spíše Ferrari a Schumachera a nemyslí si, že by byl Renault příliš rychlý: "Opět bych si vsadil na Michaela Schumachera, zvláště dokud bude jezdit za Ferrari s vozem, který nikdy neselže."

Foto: archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy