V lednu se na trať vrací Kimi i Schumi

Šampionovi F1 končí prázdniny, po léčbě zápěstí se na trať vrací i jeho rival.

Kimi Raikkonen, vicemistr světa F1, se v listopadu podrobil operaci zápěstí, a využil zimní přestávky k léčbě. Po Novém roce se hodlá vrátit na trať při testech McLarenu ve Španělsku, poprvé usednout do slibně rychlého MP4-19 a zahájit přípravu na příští sezónu. Do monopostu, i když zatím starého, má v lednu usednout i jeho hlavní soupeř, už čtyři roky za sebou úřadující šampion Michael Schumacher na Ferrari, kterému končí Vánoční dovolená s rodinou.

Kimi rozhodně nemá před svými soupeři zbytečný respekt a do dalších bojů jde s elánem: "Nevidím žádný důvod, proč bychom příští rok neměli neporazit Ferrari, pokud bude s novým autem vše v pořádku."

McLaren MP4-19 je stále jediným představeným vozem pro příští sezónu a to už přes měsíc. West McLaren Mercedes, který v minulosti vždy přicházel s novým vozem až krátce před prvním závodem a letos vůbec nový vůz nenasadil, tak má obrovský náskok před konkurencí. Kimi Raikkonen i David Coulthard jsou díky tomu velkými favority už pro závod v Melbourne, zvláště díky novým pravidlům vyžadujícím velkou spolehlivost motoru.

"Devatenáctka už prošla všemi crash-testy a nyní bez obav najíždíme kilometry," doplňuje Kimiho slova Martin Whitmarsh, generální ředitel Mercedesu.

Foto: archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy