Mark Webber pilotem roku

Zdá se, že s těmito tituly se letos roztrhl pytel. Jezdcem roku magazínu Autocar je Australan Webber.

Ve Formuli 1 debutoval před dvěma roky. Ve své první sezoně v týmu Minardi získal páté místo ihned při svém debutu. I když nutno dodat, že se štěstím. Přesto zázračně udržel za svými zády daleko zkušenějšího Miku Sala.

V letošním roce již v týmu Jaguar Cosworth pokořil týmové kolegy Antonia Pizzoniu a i Justina Wilsona, jenž Brazilce na závěrečných 6 závodů v týmu vystřídal.

„Jestliže hledáte hrozbu ustálenému pořádku Formule 1, přinese ji brzy tento mladý pohledný hoch z Queanbeyanu,“ stojí v čele odůvodnění ceny magazínu, patřícího do skupiny Haymarket Group, která vlastní taktéž Autosport. „Charakteristickým znakem kteréhokoliv velkého jezdce je jeho schopnost dostat překvapivou rychlost z poměrně pomalého vozu.“

Přes 4 odstoupení v první polovině sezony a havárii v Brazílii, byl Webber obdivuhodně schopný připisovat mistrovské body, které získal v 7 závodech seriálu. K tomu nutno přičíst výrazné úspěchy v kvalifikacích, především na Grand Prix Brazílie, San Marina a Maďarska.

Celý tým stojí za tímto jezdcem a oceňují především jeho práci a hlad po informacích, aby se mohl on a tím i tým zlepšit.

Smlouva Marka Webbera s Jaguarem vyprší na konci roku 2005 a již v tuto chvíli se zdá, že jeho jméno může výrazně rozvířit přestupový kolotoč…


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy