Dobrý start roku 2003 pro Williams

Tým BMW WilliamsF1 začal novou sezonu prvním čtyřdenním testovacím programem, který se uskutečnil na španělském okruhu v Jerezu. S týmem přijeli Ralf Schumacher a týmový testovací jezdec Marc Gene.

Počasí se střídalo, takže tým mohl vyzkoušet vůz Williams FW25 na mokrém i suchém povrchu, stejně tak i pneumatiky Michelin a nový motor BMW P83.

Ralf dokončil testy s nejlepším časem dne, což je pozitivní start zimního týmového testovacího programu 2003. I když se poštěstilo, aby se mohlo testovat i na suché trati, většina testů probíhala pouze na mokru. Tzn., že tým se zaměřil na testy mokrých pneumatik Michelin a na nastavování ideální hodnoty trakční kontroly.

“Vývoj mokrých pneumatik postoupil v Michelinu správným směrem“, řekl Sam Michael.

“Měli jsme velmi produktivní čtyři dny testů“, “Marc Gene pokračoval v testování nového motoru P83, díky čemuž mohly pokračovat práce na vývoji“. “V tomto programu jsme zkoušeli nové komponenty a pokračovali jsme v ideálním nastavení vozu“, řekl Mario Theissen. “Kdežto Ralf Schumacher testoval šasi FW24 a pneumatiky se starým motorem P82“. Díky dešťovému počasí jsme mohli také pokračovat v testech pneumatik“.

Další testy týmu pokračovali na okruhu v Barceloně, kde jezdil s Williamsem Olivier Beretta. Příští testování je na programu příští týden 13. – 17. ledna ve Španělsku.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy