Mateschitz čeká na správného kupce

Mateschitz, Dietrich | foto: Sutton Images

Šéf Red Bullu dietrich Mateschitz říká, že s prodejem týmu Toro Rosso nespěchá. Udělá to pouze tehdy, pokud se najde správný zájemce.

Rakouská společnost vyrábějící energetické nápoje získala 100% podíl v Toro Rosso poté, co od Gergarda Bergera odkoupila koncem loňského roku jeho podíl. Přitom dala jasně najevo, že dva týmy v F1 dlouhodobě neutáhne, zvláště když pravidla neumožňují více týmům sdílet stejné šasi.

Přesto s prodejem 64-letý majitel nespěchá. Tým hodlá prodat zájemci, který bude schopen zajistit budoucí fungování týmu. "Není v tom na nás vyvíjen žáden tlak. Najde-li se potenciální zájemce, bude muset zaručit, že tým udrží při životě, že na to má potřebné znalosti i finanční možnosti."

Red Bullu se v období finanční krize poměrně daří a ani letos neočekává ztrátu. Nedávno přijatá opatření organizacemi FIA a FOTA týmu navíc pomohou k ještě větší jistotě.

"Opatření přijatá ke snížení nákladů v F1 jsou užitečná, oceňujeme je - díky nim ušetříme spoustu peněz, U obou týmů ušetříme 100 miliónů Eur," dodal Rakušan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy