Button: Renautly předstihneme

Jenson Button získal sebevědomí a nepřestává slibovat porážku Renaultu.

Loni Formuli 1 vládlo Ferrari, za kterým zoufale pokulhávali Williams a McLaren. Po té následoval "zbytek světa". Letos byla situace podstatně jiná - v čele silná trojka Ferrari, McLaren, Williams, pak dlouho nic, Renault, zase dlouho nic a teprve potom ostatní týmy, z nichž první byl BAR.

Pilot BAR-Honda Jenson Button věří, že v příštím roce bude situace podobná, ale že jeho tým nahradí na čtvrtém místě Renaulty, od kterých se všeobecně očekává, že se ještě přiblíží prvním třem týmům: "Nemyslím si, že Renault bude tak silný jako letos. Myslím, že první tři bude tlačit náš tým."

Do karet BAR by mohla hrát nová pravidla - posledních šest týmů z předešlého ročníku, tedy i BAR, dostane možnost testovat v pátek před každou velkou cenou třetí vůz. Přitom právě páteční testy, o které nyní Renault přijde, byly jednou z nejlépe využitých zbraní francouzského týmu. Navíc se Button domnívá, že Renault nebude schopen konkurovat hned v prvním roce, ve kterém se vrací ke konvenčnímu motoru se sevřením válců 90°, namísto současných 111°.

"V příštím roce bude hodně změn, které mi budou vyhovovat," těší se Britský pilot, kterému narostlo sebevědomí, když letos zvítězil v psychickém boji s těžkým týmovým kolegou J. Villeneuvem.


Foto: archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy