Rozhovor s Jarnem Trullim

Tým Renault přinesl na sklonku roku rozhovor se svým italským pilotem.

Jarno Trulli patří mezi zkušené a rychlé piloty, leč bohužel se s jeho osobou nese charakteristika, dle které nedokáže podávat stálý výkon v průběhu celého závodu. V letošním roce několikrát přesvědčil, že se s ním musí počítat, ale přesto byl jeho týmový kolega Fernando Alonso přes své mládí a absenci zkušeností daleko silnější. Jak hodnotí letošní rok sám jezdec?

Jarno, jak hodnotíte sezonu 2003?
Byl to velice zajímavý rok a mám na něj řadu příjemných vzpomínek. Tento rok bylo možno cítit, že začíná něco velkého. Renault je týmem budoucnosti a já jsem rád, že s ním mohu spolupracovat. Byl to můj druhý rok s týmem a navzájem spolu vycházíme lépe, než kdy předtím. Byl to opravdu dobrý rok.

A konkurenceschopnost Renaultu se zvýšila?
Jistě. Na začátku sezony jsme byli třetím nejrychlejším týmem. Posléze, před polovinou šampionátu jsme na Ferrari, McLaren a Williams mírně ztráceli. Pracovali jsme velmi usilovně a vylepšovali vůz, v Silverstone jsme nasadili nový aerodynamický komplet, jenž nám dodal na výkonu.

R23 se choval podle Vašich přání?
Byl to velký pokrok proti jeho předchůdci. Byl to rychlý vůz a snadno se řídil. Dalo se předpokládat, jak se bude chovat, a to bylo velice důležité. Pokud má pilot důvěru ke svému vozu, může snadněji honit poslední desetiny vteřiny, což dělá onen rozdíl. Na konci roku jsem byl skutečně spokojený, neboť jsme bojovali o pódia na kterémkoliv typu okruhu.

Které kvalifikační kolo a nebo předjížděcí manévr byste vyzdvihl?
To je těžké, bylo tam několik skvělých okamžiků. Ale pravděpodobně moje kvalifikační kolo v Malajsii. Několikrát jsme závodili o vítězství, a to je velká podpora pro morálku.

Co Fernando?
Když jsme spolu naposledy mluvili, byl fajn. Docela často si voláme a myslím si, že jsme vyrovnanou dvojicí. Nemáme mezi sebou žádný skrytý souboj, panuje dobrá atmosféra, a to je pro tým velkým plusem.

Vaše přání do roku 2004?
Být lepší než v roce 2003, to je jasné. V tomto okamžiku jsem velmi spokojený, nikdy jsem se necítil tak dobře a věřím v Renault. Jsem přesvědčen, že budeme schopni závodit s Top týmy, ale hodně bude záležet na naší spolehlivosti.

Co byste v roce 2003 změnil?
V autě jsem byl rychlejší než kdy předtím a díky mým zkušenostem se mohu vyrovnat se všemi situacemi. Z osobního hlediska jsem se však předtím uzavíral do sebe, pokud byly problémy. Nyní jsem daleko klidnější. Pochopil jsem, že pokud zasáhne osud, pak s tím nic nenaděláte a jedinou cestou je zůstat optimistický a držet tým motivovaný.


Foto: Archiv
Zdroj: Renault

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy