Nový McLaren si dnes odbyl debut na trati

McLaren | foto: McLaren

Po pátečním představení v Technologickém centru McLarenu ve Wokingu dnes Pedro de la Rosa prohnal nový vůz poprvé po okruhu Autodromo Internacional v portugalském Algarve.

Ranní start byl mírně opožděn, přesto se MP4-24 podařilo odjet 18 okruhů při testu za zavřenými dveřmi. Za slunečného počasí zajel de la Rosa nejrychlejší kolo za 1:28,719 min v jeho 13. kole. Nový McLaren má tedy po dnešku za sebou prvních 84 km.

Španěl bude pokračovat v předsezonním testovacím programu v Algarve i v pondělí a v úterý. Ve středu převezme žezlo Lewis Hamilton a tamější testovací program uzavře Heikki Kovalainen ve čtvrtek.

Pedro hodnotil první den s novým vozem: "Je to vždy vzrušující okamžik, když poprvé usedne za volant úplně nového auta, navíc pod vlivem velkých změn v předpisech to bylo dnes vypjatější než obvykle. Jsem rád, že mohu oznámit, že se auto chová přesně tak, jak by mělo podle našich  propočtů. Během dnešních výjezdů jsme provedli několik systémových kontrol a získali sebevědomí."

"Nyní na to budeme opravdu tlačit, abychom MP4-24 dostali k jeho limitům; v pondělí najedeme více kol. Dnes to byl ale konstruktivní start, který nám zvedl sebevědomí. Protože jsou testy letos během roku omezeny, je nezbytné, abychom pracovali produktivně již od počátku, abychom vyvinuly vůz před prvním závodem. Je před námi několik náročných týdnů, na což se však všichni v týmu těší."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy