Kovalainen se cítí připravený

Kovalainen, Heikki | foto: McLaren

Pilot McLarenu Heikki Kovalainen bude v letošní sezóně vozit na svém MP4-24 startovní číslo dvě. Prohlásil, že rozhodně není připraven jako dvojka a cítí se být zcela fit.

„Viděl jsem, jak se letošní vůz připravoval a navrhoval. Byl jsem doslova ohromen tím, jak každý ve Wolkingu, Brixworthu a Stuttgartu tvrdě pracoval na tomto stroji. Zimu jsem pojal jako skvělou možnost pro to, abych se dostatečně připravil na nadcházející sezonu. Byl jsem zaneprázdněn tréninkem. Pracoval jsem také s inženýry. Chtěl jsem si zajistit tak silný start do sezóny, jak jen je to možné,“ popisuje svoji přípravu Heikki.

„Je hodně nových pravidel a bude důležité se na ně rychle adaptovat. Cítím se být připraven tak dobře, jak jsem ještě před sezonou nikdy nebyl,“ zakončil Heikki Kovalainen. Pro Fina byla tato sezona první za McLaren. V první polovině se s týmem spíše sžíval a měl několikrát smůlu. Obzvláště ve druhé polovině sezony však předvedl několik velmi slušných výsledků. Heikki také v sezoně 2008 poprvé vyhrál závod F1, stalo se tak na Hungaroringu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy