Sezona 2003 byla krokem správným směrem

Končící rok 2003 hodnotí pozitivně bývalý britský pilot Formule 1 Mark Blundell.

Letošní sezona vystoupila ze stínu poněkud nudných ročníků předchozích, které se často označují přívlastkem „rudé“ podle vládnoucího týmu Ferrari.

Přestože se stal mistrem světa opět Michael Schumacher a mezi stájemi znovu excelovalo znovu Ferrari, byla letošní sezona velice vyrovnaná. Svůj podíl na tom má mnoho aspektů. Počínaje novými pravidly, zajímavým průběhem bitvy dodavatelů pneumatik i samotnými incidenty a boji na závodní dráze.

Své debutové vítězství získali hned tři piloti a letošních 16 vítězství si mezi sebe rozdělilo 8 různých jezdců. Až do předposledního závodu bojovali o titul tři piloti a rozhodovalo se mezi dvěma v dramatickém finálovém závodě v Japonsku. Mezi týmy vrcholila bitva o pátou příčku v Poháru konstruktérů taktéž až v samém závěru sezony.

„Myslím si, že to byla výborná sezona. Nové předpisy přispěly k lepším závodům, přestože je stále ještě prostor pro zlepšování. Ale pokud se podíváte na sezonu 2003 a skutečnost, že jsme měli 8 různých vítězů, musím prohlásit, že jsem přesvědčen, že šlo o kroky správným směrem,“ tvrdí Mark Blundell na webové stránce Takumo Sata, pilota stáje BAR Honda

Za jezdce roku označil Brit mistra světa Michaela Schumachera. „Michael potvrdil svoji autoritu a opět přepisoval rekordy. Nezapomínejme, že stále nehodlá odložit helmu a rukavice. Ještě toho hodně dokáže,“ věří šestinásobnému šampionovi Mark Blundell.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy