MP4-19 je o hodně rychlejší

O svých zkušenostech s novým vozem a rekordu v Jerezu hovoří pro BBC Pedro de la Rosa.

Podle testovacího jezdce stáje McLaren Mercedes a expilota stájí Arrows a Jaguar je nový vůz pro rok 2004 o hodně rychlejší, než jeho předchůdce MP4-17D.

„Je rychlý. Máme před sebou hodně práce, ale je to velký pokrok,“ tvrdí de la Rosa v rozhovoru s BBC o voze, jež vychází z nikdy nenasazeného monopostu MP4-18, se kterým McLaren hrozil konkurenci celou letošní sezonu, ale který se na start pro technické potíže a nesplněné bezpečnostní testy nikdy nepostavil.

V tuto chvíli je jediný představený vůz pro letošní sezonu také držitelem nejlepšího času z Valencie, kde ho zajel závodní jezdec David Coulthard.

De la Rosa se vrací ke své práci v Jerezu. Tvrdí, že okamžitě pozná, zda je vůz dobrý a nebo ne. „To je vždy snadné. Nepoznáte, že jste rychlý vy, ale je tam dosažený čas. Při prvním dni v novém voze jsem hned zajel rekord okruhu. Tým mi vzkázal abych zpomalil, ale já jim odpověděl, že vůbec netlačím,“ vzpomíná Španěl.

Ihned však varoval před přeceněním výsledků dosažených v testech, připomněl totiž, že žádný jiný vůz pro rok 2004 představený dosud nebyl. „Tím nejdůležitějším není, jak rychlí jsme ve srovnání s konkurencí, ale o kolik je rychlejší MP4-19 pro MP4-17D,“ dodal de la Rosa.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy