De la Rosa: V F1 mám stále šanci

de la Rosa, Pedro | foto: McLaren

Pedro de la Rosa věří, že má reálnou šanci získat závodní místo ve Formuli 1 vzhledem k tomu, že v posledních 6 letech testoval pro McLaren.

37-letý Španěl stále doufá ve svou šanci a věří, že současná role testovacího pilota McLarenu je tím nejlepším odrazovým můstkem k získání závodní sedačky.

"Proč jsem v McLarenu? Protože být součástí nejlepšího týmu Formule 1 mi dává tu nejlepší šanci k tomu, abych se stal závodním pilotem. Kdybych v mém věku přestoupil do jiné kategorie, mé šance na návrat k závodění v F1 by byly velmi mizivé. Musím proto zůstat u těch nejlepších, testovat pro ty nejlepší a stát se tak inteligentnějším a komplexnějším testovacím pilotem. Jedině tak mám šanci na návrat. A já se určitě do závodů vrátím."

De la Rosa
, jenž se k McLarenu připojil v roce 2003 po dvouleté závodní kariéře v Arrowsu a Jaguaru, tvrdí, že hodně těží ze svého vztahu k týmu z Wokingu a že v něm i v nejbližší době zůstane.

"Jsem ve skvělém týmu," říká. "Užívám si každého dne. S McLarenem jsem od roku 2003 a  hodně se učím od těch nejlepších inženýrů, díky nim jsem lepší. Svou práci si tam užívám a stále si myslím, že McLaren má na to vyhrát další tituly a doufám, že k tomu budu moci přispět."

Během svého působení v McLarenu mu bylo umožněno odjezdit 9 závodů poté, co se Juan Pablo Montoya zranil v roce 2005 v Bahrajnu a pak, když odešel náhle do NASCARu v polovině roku 2006. Jeho nejlepším výsledkem bylo druhé místo ve Velké ceně Maďarska 2006.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy