Z úniku informací nemám obavy

Tvrdí ředitel BMW Motorsport Mario Theissen v souvislosti s Montoyovým odchodem.

„Únik know-how pro nás není problémem. Byl bych nervóznější, kdyby měl odejít přední inženýr, protože jezdec ví, jak se vůz chová, ale většinou neví proč. A pokud se podíváte, jak rychle se F1 dnes vyvíjí, nemám obavu. I kdyby se dozvěděl před koncem sezony nějaké technické novinky, budou již historií, až je bude moci naše konkurence využít,“ tvrdí Mario Theissen.

Přiznal však na webové stránce stáje Williams, že by byl raději, pokud by Montoya v týmu setrval a že lituje Kolumbijcova odchodu k McLarenu. Přesto se o motivaci jezdce neobává: „V minulých týdnech jsem s ním několikrát hovořil a je motivovanější, než kdykoliv předtím.“

„Juan Pablo chce vyhrát šampionát a my také. Rozhodně by pro něj bylo lepší jít do jiného týmu jako mistr světa, než jako dvojka,“ dodal ještě technický ředitel.

„Je to sice neobvyklá situace, ale dávám přednost, když jsou karty vyloženy na stole a vše je průhledné,“ reaguje Theissen na situaci, kdy je ještě před začátkem sezony známo, že jezdec po jejím skončení zamíří ke konkurenci.

Slibuje také, že oba piloti stáje budou mít naprosto shodné podmínky. Zdůvodňuje to i tím, že stáj z Grove potřebuje tolik bodů, kolik jen bude možné získat a že potřebují Juana Pabla stejně jako Ralfa Schumachera.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy