Schumacher míří na setkání starých známých

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Michael Schumacher už patří k pravidelným účastníkům čím dál známějšího závodního ceremoniálu Race of Champions. Tato jedinečná show umožňuje fanouškům spatřit hvězdy automobilového světa na jednom místě, v přímém duelu.

K sedminásobnému šampiónovi se z Formule 1 připojí Jenson Button, David Coulthard a Sebastian Vettel. Samozřejmě nebudou chybět hvězdy jiných kategorií, například rally nebo DTM.

Ovšem o vítězství a slávu v Race of Champions nejde. Důležitým atributem je pobavit se a po dlouhé době potkat známé tváře.

„Nejhezčí na tom všem je, že potkám všechny ty jezdce z jiných motoristických disciplín a mohu s nimi strávit nějaký čas,“ uvedl Schumacher.

„Obvykle je to celkem nereálné, všichni nemají čas nebo jsou uprostřed závodního víkendu. Atmosféra tady bývá uvolněná, s každým se můžete zakecat. Prostě nádhera.“


Závod bude hostit fotbalový stadion Wembley. „Je to docela zvláštní jezdit na stadionu, kde se všechno zdá být extrémně malé. Ale oni to místo našli a dokázali postavit trať s dostatkem prostoru.“

Schumacher s Vettelem v loňském roce přivezli Německu vítězství v kategorii Nations Cup.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy