Mladý Brit vyhrál test u McLarenu

McLaren | foto: McLaren

Hvězda britské Formule Renault Alexander Simms bude testovat pro McLaren. Tuto možnost dostane jako součást prestižního britského ocenění (McLaren Autosport BRDC).

Simms tak kráčí ve šlépějích Jensona Buttona a Davida Coultharda. Tuto cenu obrdžel po výborných výkonech během dvoudenního testu v Snettertonu, kde se minulý měsíc jezdilo na různých strojích.

19-letý mladík byl představen před mnoha hvězdami s velkou poklonou od Damona Hilla během udílení cen Autosportu v neděli večer. "Abych řekl pravdu, vůbec jsem nevěděl, co od dnešního večera čekat," řekl Simms po obdržení ceny.

"Věděl jsem, že jsem si na trati vedl dost dobře, přesto jsem nevěděl, co můžu dnes očekávat. Je to fantastické ocenění a musím moc poděkovat nejprve a hlavně mému otci, protože on mě provázel celou mou dosavadní kariérou."



Simms skončil letos celkově druhý v britské Formuli Renault za Adamem Christodoulou. Jezdí za tým Manor Motorsport, ve kterém získal titul Kimi Raikkonen (v roce 2000) a Lewis Hamilton (2003). Simms dojel letos 12-krát na bedně a získal dvě vítezství.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy