Francie si závod F1 kupovat nebude!

V tuto chvíli se zdá, že evropský kontinent přijde o další tradiční závod Formule 1.

Grand Prix Francie byla uvedena v kalendáři na rok 2004 jako nepotvrzená. Tradiční závod by se měl konat 4. července na okruhu Magny-Cours, ale jak jsme vás již informovali, stále se nad jeho uskutečněním vznáší mraky. Aby se závod mohl pořádat, musí jeho management vyřešit dvě podmínky.

Tou první je zaplacení dluhu 7 milionů USD, který má pořadatel závodu vůči Ecclestoneově společnosti FOM, druhou pak zaplacení jednotlivým týmům Formule 1 za to, že se zúčastní dalšího závodu nad rámec Concordskou dohodou schváleného čísla, jež je rovno sedmnácti. Podle posledních informací by se mělo jednat o 2 miliony USD každému z deseti stájí, tedy souhrnem 20 milionů amerických dolarů.

Dalo by se říci, že by si měla Francie tímto koupit závod F1, který v minulosti umožňovala pořádat. To však jednoznačně odmítá FFSA (Francouzská federace automobilového sportu) slovy svého prezidenta Jacquese Regise pro list Lebertion: „V takovém případě bude znít naše odpověď NE.“ Regis dodal, že si nemohou dovolit žádné platby navíc.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy