Fisichella věděl o McLarenu předem

Fisichella, Giancarlo | foto: Sahara Force India

Italský pilot s odstupem času prozradil, že věděl o technické spolupráci mezi týmy Force India a McLaren Mercedes už v září, týdny předtím, než byla oficiálně oběma subjekty oznámena.

Fisichella byl spolu se Sutilem potvrzen i pro příští rok ještě před ukončením sezony a ve smlouvě musela být změna dodavatele zohledněna.

„Konkurenceschopný balík, to je to jediné co požaduji a taky mi ho slíbili. To je jistě dobrý důvod pro pokračování ve spolupráci i v roce 2009," uvedl Fisichella, jenž odmítá připustit možnost, že by na jeho místo příští rok nastoupil McLarenem prosazovaný de la Rosa nebo Mercedesem doporučený di Resta.

Tým z Wokingu bude dodávat do Silverstone nejen motory, ale i hnací ústrojí, systém KERS, převodovku a hydraulický systém.

Dohoda o spolupráci byla uzavřena podle jezdce už při Grand Prix Číny, ale ještě 19 dní do 7. listopadu trvalo oficiální ukončení spolupráce s Ferrari, které dodávalo motory stáji ze Silverstone v posledních letech. Až 10. listopadu byla spolupráce McLarenu a Force India oficiálně potvrzena…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy