Michelin příští rok ještě silnější

Vedoucí sekce motorsportu Michelinu vyhrožuje rivalům od Bridgestone.

V letech 1997 a 1998 pneumatiky Bridgestone jako nováčci šlapali na paty Goodyearu, až nakonec vybojovali v F1 monopol. Ten jim však dlouho nevydržel, do královny motoristického sportu se po dlouhé době vrátila francouzská společnost Michelin a vše nasvědčuje tomu, že pokud se Bridgestonu nepodaří výrazně urychlit vývoj, bude pro týmy F1 dodávat jednoznačně horší pneu.

Pierre Dupasquier, vedoucí sekce motorsportu Michelin, nyní japonské konkurenci vyhrožuje, že to nejlepší Michelin teprve předvede: "Michelin je teprve v počáteční fázi vývoje pneumatik. V roce 2004 budeme schopni se jim vzdálit." Všechny týmy F1 už nějaké testy na příští sezónu absolvovaly a všechny velkou část práce věnují pneumatikám a získaná data si vesměs pochvalují.

Dupasquier se vrací k předvánočním testům: "Je těžké zjistit jak směrodatné testy jsou. Ale získali jsme spoustu zajímavých poznatků." Velkou výhodou pro Michelin je i to, že týmy používají upravené vozy blížící se stále více těm na příští rok. McLaren dokonce už od začátku testuje nový MP4-19 a dosahuje překvapivě dobrých výsledků: "David Coulthard odjel ohromné množství kol a vývoj stále pokračuje. Je to velmi dobré znamení," dodal Francouz.

Foto: archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy