David Coulthard a Eddie Jordan kolegové

Coulthard, David | foto: GEPA pictures GmbH

Kapitola Formule 1 na britské televizní stanici ITV se uzavírá zatímco na konkurenční BBC začíná reinkarnace královské disciplíny motosportu. K ní se do komentátorského studia posadí bývalý jezdec David Coulthard a bývalý šéf stáje Eddie Jordan.

BBC včera potvrdila uzavření smlouvy s veteránem Coulthardem, jenž ve své kariéře hájil barvy stájí Williams, McLaren a Red Bull. Patnáctileté zkušenosti se budou nepochybně hodit.

„Má vášeň k tomuto sportu nadále žije, proto jsem rád, že mohu své zkušenosti a názory prezentovat pomocí přenosů BBC,“
uvedl čerstvý otec.

K Coulthardovi se připojí bývalý šéf stáje Jordan, jenž svou kariéru bosse v roce 2005 po mizerných výsledcích ukončil. Dlouho o sobě nedával vědět, teď však bude ústřední postavou BBC.

Dlouholetého komentátora ITV Martin Brundlea budou fanoušci vídat nadále. Ovšem jeho pracovní pozice se omezí pouze na komentáře z pitlane a snad už legendární honičku pár minut před startem, kde ke svému mikrofonu neoblomně lovil jednoho jezdce za druhým.

BBC má vysílací práva na pět let. Formule 1 jí několik desítek let patřila, kde Murray Walker prostřednictvím svého nezapomenutelného komentáře zvedal fanoušky z křesel. Tak však vysílací práva odkoupila stanice ITV.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy