Briatoreho verdikt: Moc mladý, moc chyb

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Flavio Briatore odešle mladou naději Renaultu na ještě jeden učednický rok do GP2. Jeho verdikt nad Romainem Grosjeanem? Je ještě moc mladý a dělá moc chyb.

Přitom jméno Romaina Grosjeana se dlouho objevovalo jako jméno možného nástupce Nelsona Piqueta u Renaultu již pro rok 2009. Závěrečné slovo o jezdecké sestavě má ovšem vždy šéf Renaultu Briatore, který smlouvy se synem bývalého mistra světa ještě o jeden rok prodloužil. Pro Francouze to znamená, že bude muset jezdit ještě jeden rok v GP2. Minulou sezonu zde skočil čtvrtý.

Pro debut ve formuli 1 je ještě moc mladý, řek Briatore pro španělský list “Marca“. Mimo to dělal 22letý Švýcar minulou sezónu až moc chyb. Proto je verdikt jasný: „Bylo by to pro nás až moc velké riziko, experimentovat s novým jezdcem.“

Ve výchovném programu francouzské značky byl Romain docel úspěšný. Závodili zde i takoví jezdci jako Fernando Alonso, Heikki Kovalainen a Nelson Piquet, momentálně jedni z nejtalentovanějších jezdců v F1. Lucas di Grassi je dalším příkladem výchovného programu Renaultu. Di Grassi bude ovšem zřejmě závodit v Hondě. „Když chcete získat talentované jezdce, musíte si je vychovat. Jako jsme si vypiplali Alonsa a McLaren Hamiltona,“ uzavírá Briatore.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy