Bridgestone hodnotí poslední testy

S blížícími se vánočními svátky připustil Hisao Suganuma spokojenost s výsledky a vývojem.

Japonský výrobce pneumatik bude dodávat v příštím roce pneumatiky pouze 4 týmům, a to Ferrari, Sauberu, Jordanu a Minardi. Všechny stáje mají za sebou již alespoň jedny testy pneumatik od skončení povinné přestávky následující, dle předpisů, po skončení sezony.

Bridgestone se věnoval komplexní práci ve všech základních směrech vývoje, tedy konstrukci, směsi a tvaru pneumatiky. Technický ředitel Bridgestone Motorsport's Hisao Suganuma shrnul testy v Barceloně, Jerezu a Vallelunze s uspokojením. Výrobce se dle něj nezaměřil na určení jediné nejvýhodnější kombinace, ale na získání zajímavých a slibných poznatků. Z nich pak budou v Japonsku také vycházet při návrhu nových pneumatik.

„Z technického hlediska jsou tato data poměrně odlišná od předchozích, ze kterých jsme dosud vycházeli,“ prohlásil Suganuma.

„V případě směsí jsme také zjistili několik zajímavých údajů, ale hlavní vývoj v této otázce bude probíhat až v lednu na základě nyní získaných informací. Měli jsme štěstí, zvláště v Jerezu, který nám umožnil vyzkoušet další generaci našich pneumatik do deště,“ dodal Suganuma.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy