Massa chce Hamiltonovi osobně pogratulovat

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Poražený kandidát na titul mistra světa Felipe Massa řekl, že se chce sejít s novopečeným šampiónem Lewisem Hamiltonem a osobně mu pogratulovat k jeho velkému úspěchu.

Brazilci se v posledním kole rozplynula možnost senzačního zisku titulu a naplnění svého životního snu, když projel šachovnicovou vlajkou jako první. Hamilton však před poslední zatáčkou předjel Tima Glocka, získal potřebné páté místo a Massovi tak uzmul veškeré naděje.

"Chtěl bych se sejít s Hamiltonem a jeho otcem, abych jim řekl, že si titul zaslouží," nechal se slyšet Massa. "Znova jsem se díval na ten závod - pro Lewise to muselo být opravdu drama, blokoval kola všuda jak se snažil získat pozici zpět." Felipe rovněž vyvrací konspirační teorie o pomoci Toyoty McLarenu: "Glock se nenechal předjet záměrně."

Preziden Ferrari Luca di Montezemolo k tomu dodal, že ani on si původně nevšiml, jak Hamilton předjel Glocka. "Viděl jsem ten předjížděcí manéver, ale nevěděl jsem, že to je Glock. Myslel jsem, že to je vůz o kolo zpět. Ani nevím, jestli jsem stihl vyskočit z křesla a radoval se, protože pravda byla ihned odhalena." Připustil však, že Massova porážka pomůže zlepšit jeho charakter a učiní jej silnějším protivníkem  pro příští sezónu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy