Anthony Hamilton: Můj syn se ještě učí

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Otec Lewise Hamiltona věří, že jeho syn je závod od závodu silnější a s přibývajícími zkušenostmi získává na síle. Přesto se ve Formuli 1 pohybuje pouhé dva roky a mnoho lekcí zbývá.

„Vidím to tak, že se snaží, ale pořád před ním jsou věci, kterým se musí přiučit. Není důvod někoho vinit, FIA je FIA, chyby dělá v určitých situacích každý závodník,“ reagoval Hamilton starší na krizové situace svého syna.

„Je to součást výuky. Jednou uděláte chybu, ale dvakrát tu stejnou neuděláte. Tak to je. Postupuje vpřed. Když se podíváte na situaci s FIA, prostě to hodíte za sebe a jdete dál. Myslíte na věci před sebou a ujistíte se, že nic podobného se už nestane. Ví, co udělal za chybu. Nemusím mu to říkat, cítí to,“ shrnoval Hamilton situaci na belgické grand prix.

„I když se dokázal vyvarovat dalším podobným chybám, není to všechno. V Japonsku panovalo hodně velké zklamání, a potom, snad to byl dar z nebes. Loni jsme absolvovali závěr sezóny plný chyb, tentokrát je dělal poněkud dříve. Poučil se,“ dokončil Hamilton starší.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy