Webber se zastal rakouského mladíka

Skutečně udělal mladý Klien na Webbera dojem a nebo je jen Australan loajální k vedení stáje?

Hodně se v poslední době hovořilo o tom, že za smlouvou pro Christiana Kliena stojí peníze rakouského výrobce energetických nápojů Red Bull. Webber tyto úvahy na webovém serveru týmu popírá.

„Lidé budou samozřejmě hovořit o jeho peněžní podpoře, ale tím, co rozhodlo bylo to, co předvedl ve voze,“ tvrdí Australan.

Klien dostal přednost, ač s minimem zkušeností, před Wilsonem, Verstappenem, Heidfeldem i Villeneuvem.

V loňském roce vyhrál 20letý Rakušan německý šampionát Formule Renault a letos získal titul vicemistra série Euro F3 a prestižní vítězství v Marlboro Masters v Zandvoorthu. Webber ocenil tyto výkony a dodal, že v rozhodnutí týmu stojí na jeho straně.

„Jaguar měl možnost sledovat jeho výkony ve Valencii, takže to nebylo ukvapené rozhodnutí a je zatraceně šikovný. Je vyzrálý, uvolněný, disciplinovaný a dělá minimum chyb. Jsem si jistý, že odvede velmi dobrou práci,“ pochválil přednosti debutanta Webber.

Ačkoliv má Jaguar pověst stáje, která není schopna nachystat dva stejně dobře připravené vozy a dát jezdci čas na aklimatizaci, nemyslí si Australan, že by měl mít Klien problémy, ale dodává: „Mám své mechaniky a dělám to nejlepší co umím s nimi i autem. Nemohu kontrolovat, co se děje na druhé straně boxu.“


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy