Montoya porazil Michaela Schumachera

Sice jen v anketě pořádané časopisem Autosport, ale i Ferrariho monopost F2003 GA zažil porážku.

Přestože šlo o šampiona a vítězný vůz vítězného týmu Formule 1. Čtenáři hlasovali pro konkurenci. Poprvé od roku 1994 nezvítězil v pravidelné anketě před koncem roku šampion Formule 1, ale v případě sezony letošní až třetí muž celkového pořadí - Juan Pablo Montoya.

Hlasující prokázali přízeň Kolumbijské hvězdě i přesto, že zvítězil pouze ve dvou závodech, zatímco v anketě druhý Michael Schumacher v závodech šesti.

„Rudý tým odvedl v tomto roce skvělou práci, my jsme začali bodovat pozdě. Skutečně jsme začali až v Monaku, předtím jsme byli pozadu. Myslím si však, že šance v roce 2004 jsou velmi dobré, tým ví, kde jsme chybovali a budeme silní od prvního závodu,“ prohlásil Montoya při přebírání ceny.

Monopost Ferrari F2003 GA byl předstižen v anketě o nejúspěšnější závodní vůz sportovním prototypem Bentley Speed 8, přesto skončil podobně jako Schumacher na druhém místě.

Konstruktéři rudého monopostu však získali cenu za technickou dokonalost, kterou převzali technický ředitel Ross Brawn, šéfkonstruktér Rory Byrne a šéf přes motory Paolo Martinelli.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy