Pneumatikové strategie první tří jezdců

Test Barcelona | foto: www.auto-news.cz

Bridggestone přivezl do Číny své nejtvrdší portfolio směsí. Všichni tři nejlepší jezdci použili odlišné pneumatikové strategie. Podíváme se na to, jakou zvolil Hamilton, Massa a Raikkonen.

McLarenu vyhovují tvrdší směsi, Lewis Hamilton proto volil strategii tvrdá-tvrdá-střední směs. Lewis takto vedl celý závod krom své první zastávky v boxech.

Ferrari je kokurenceschopnější na měkčích pneumatikách, a proto si už brousí zuby do Brazílie, kam Bridgestone doveze o stupeň měkčí směsi a kde se tudíž očekává dominance rudých. Felipe Massa, jehož pustil ke konci závodu před sebe Kimi Raikkonen, jel strategii medium-medium-tvrdá, zatímco Kimi volil směs medium-tvrdá-medium. Ferrari tedy preferovalo měkčí směs, zatímco jejich rival tvrdší.

Hirihide Hamashima, ředitel vývoje pneumatik po závodě dodal: "Gratuluji Lewisu Hamiltonovi, pro něj je to fantastický výsledek, když navíc vezmu v úvahu to, co se mu zde přihodilo loni. Obě naše směsi pracovaly dnes dobře a viděli jsme různé strategie, každý z prvních tří jezdců je využil v jiném pořadí. Heikki Kovalainen dostal defekt, jenž vedl ke zničení celé kostry pneumatiky. Budeme zkoumat, čím to mohlo být způsobeno. Nyní míříme do Brazílie s oběma šampionáty otevřenými, takže očekáváme vzrušující víkend v Sao Paolu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy