Přehled nejrychlejších kol

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

V tabulce přinášíme přehled nejrychlejších kol zajetých ve dnešní Velké ceně Číny. Z nejrychlejšího kola se po delší době nadvlády Ferrari těšil Lewis Hamilton z McLarenu, který časem 1:36,325 min potvrdil, že dnes v závodě zvítězil nejrychlejší.



Lewis Hamilton tak teprve podruhé v kariéře zkompletoval hattrick (vítězství v kvalifikaci + nejrychlejší kolo + vítězství v závodě). Za zmínku stojí rovněž výborný výkon Fernanda Alonsa, který  své nejrychlejší kolo zajel jen o 0,068 vteřiny pomaleji než Felipe Massa na Ferrari. Překvapiil i Nick Heidfeld, který zajel třetí nejrychlejší čas dne, přičemž na druhého Kimiho Raikkonena ztratil pouze 0,015 sec.

Jarno Trulli měl kolizi hned v prvním kole se Sebastienem Bourdaisem a krátce nato odstoupil, přesto jsem jeho čas pro úplnost zařadil do tabulky (byť teda za moc nestojí).

Hamilton tím také znemožnil získat Raikkonenovi rekord v počtu nejrychlejších kol zajetých v závodě během sezóny. Kimi však bude mít ještě jednu šanci překonat tento rekord Michaela Schumachera v příštím závodě v Brazílii.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy