Hamilton krůček od titulu

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

MCLAREN MERCEDES - REVIEW; Bezchybný výkon anglického jezdce udělal z dnešního závodu nudní podívanou. Lewis Hamilton po zásluze slaví další triumf a v Brazilií mu k zisku titulu stačí páté místo. Kovalainen závod nedokončil, první místo v Poháru konstruktérů se vzdaluje.

Lewis Hamilton, 1.
Tenhle víkend vše proběhlo skvěle, vůz byl prostě fenomenální. Podařil se mi jeden z nejlepších startů a během závodů jsem měl perfektní vyvážení. Za to dlužím celému týmu hodně, kluci odvedli skvělou práci a moc jim za to děkuji. Mám teď v mistrovství náskok sedmi bodů, ale to mi nic nezaručuje. Může to být další krok k realizaci mého snu, musíme ale zůstat nohami na zemi a doufat, že to dokážeme.

Heikki Kovalainen, DNF.

Podařil se mi start, předjel jsem Fernanda a téměř i Felipeho. Alonso mi předjetí ve čtrnácté zatáčce vrátil a já jsem se usadil na pátém místě. Během prvního stintu jsem trpěl nedotáčivostí. Na prvním pit-stopu jsem to chtěli úpravou předního křídla změnit. Později, když jsem jel na bodech, jsem dostal defekt, což mě stálo hodně času. Pak jsem věděl, že to budu mít do konce závodu těžké. V závěru jsem měl navíc problém s pneumatickým systémem, tým mě proto raději odvolal do boxů. Pořád máme šanci získat Pohár konstruktérů a já určitě udělám v Brazílií vše, aby jsme ho dokázali vybojovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy