Velká cena Francie 2009 zrušena!

Ghosn, Carlos | foto: Lotus F1 Team

Dnes byla ohlášená další překvapivá zpráva, po vyškrtnutí Kanady přijdeme o další závod v důsledku finanční krize. Tentokrát se jedná o Magny-Cours ve Francii, kde měl kolotoč F1 zavítat od 26. do 28. června 2009.

Správní rada Francouzské federace motorsportu (FFSA) dnes ohlásila v Paříži, že příští rok neuskuteční Velkou cenu Francie kvůli ekonomickým problémům. Po několikaleté organizaci této události ve své zemi prohlásili, že by nebyli schopni ji uspořádat bez finanční ztráty. Klub se potýká rovněž s nedostatkem finančních zdrojů a je nemožné jít do takového rizika.

Výbor FFSA prohlásil, že obdržel šest žádostí pro pořádání závodu v roce 2010. Projekty zahrnují místa jako je Flins v údolí Seiny, Magny-Cours, Gonese (poblíž letiště Le Bourget), Disneyland v Paříži, Sarcelles a méně známé Paris Motorspace poblíž Disneylandu (financováno Benjaminem Rothschildem).

Finanční krize se dotýká nejen týmů, ale i pořadatelů a okruhů. Obávám se, že Francie nemusí být jediným místem v Evropě, které se vzdá pořádání Velké ceny v příštím roce. S vyřazením Kanady se těžko najde náhrada v tak krátké době, pokud se chamtivý Bernie Ecclestone nespokojí s méně penězi od pořadatelů závodů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy