Formule 1 zachráněna!

Ona snad měla skončit? Podle odborných kruhů byla její existence před rokem skutečně ohrožena.

V tomto okamžiku je ale vše jinak. Formuli 1 mohl zničit konkurenční seriál, který chtěli odstartovat automobilky zastoupené v F1 s tím, že by kolotoč Formule 1 najednou opustily. Seriál GPWC byl jedněmi nazýván skutečnou hrozbou, druhými nátlakovou akcí koncernů Ferrari, BMW, Mercedes, Ford, Renault, Honda a Toyota v GPWC zastoupených.

Nátlak byl nasměrován především na vedení Formule 1, Bernieho Ecclestonea a holdingovou společnost SLEC, přes kterou jsou usměrňovány veškeré toky finančních prostředků.

Podle skutečně horkých zpráv však mělo dojít na společném jednání v Ženevě k zásadnímu posunu ve věci vzájemného vyjednávání o budoucí podobě Formule 1.

„Jsme šťastní, že jsme dnes dosáhli zásadního pokroku v našich jednáních o budoucí podobě Formule 1. Výsledek je nejlepším možným řešením pro Formuli 1 a miliony jejích příznivců po celém světě,“ zní prohlášení podepsané Gerhardem Gribkowskim, jenž reprezentoval podílníky SLEC, Prof. Jürgenem Hubbertem za GPWC a Berniem Ecclestoneem.

Strany se dohodly na tom, že připraví "Memorandum porozumění" o budoucí tváři Formule 1. To by mělo být dokončeno ještě před koncem tohoto roku.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy