Alonso: Ještě můžeme vyhrát závod

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Fernando Alonso věří, že po jeho dvou vítězstvích není nic nemožné ve zbývajícíh dvou závodech letošní sezóny.

Hvězda Renaultu nečekala, že by v Japonsku mohli zvítězit. Po vítězství v Singapuru se nechal slyšet, že tamější okruh jejich monopostu vyhovoval, ale ve zbytku sezóny tomu už tak nebude a že s vítězstvím už nepočítají. Po zmatku v první zatáčce včera však svými časy na kolo ukázal, že  s McLarenem a Ferrari mohou držet rychlost bez ohledu na zvláštní okolnosti.

Byť Massa, Raikkonen i Hamilton jezdili po úvodních kolizích s poškozenými vozy, sebevědomí Alonsovi po druhém vítězství rozhodně nechybí: "Myslím, že v dalších závodech můžeme po včerejším vítězství dokázat cokoliv."

Španělovo sebevědomí pramení z kvalifikačních časů, kdy na čelo ztráceli 0,4 vteřiny. "A to jsme nejeli s nějak malým množstvím paliva. Vzhledem k tomu, kdy ostatní stavěli poprvé v boxech, naše kvalifikační místo bylo opravdu čtvrté nejrychlejší, takže si do příštích dvou závodů věřím. Možná nevyhrajeme, ale kdo ví..  pódiová umístění jsou nyní možná."

Na začátko sezóny Alonso cítil, že Renault ztrácí nejméně jednu vteřinu na špičku startovního pole, ale nyní poukazuje na to, že ztráta je méně než poloviční. "Myslím, že to je tak 0,4 - 0,5 vteřiny," odpověděl na dotaz, kolik Renault ztrácí v současnosti. "OK, jsou okruhu, kdy jsme trochu blíže ke špici, a taky jiné, kde ztrácíme více než půl vteřiny. Další čtyři či pět desetinek nás dostane na velmi silnou pozici."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy