Massa až pátý kvůli strategii?

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

FERRARI - REVIEW; Kimi Raikkonen získal výborné druhé místo, spokojen však určitě není. Po delší době předčil Felipeho Massu. Jeho páté místo moc obvyklé není, odlišná strategie je celkem možná.

Kimi Raikkonen, 1.
Jsem rád, že jsem zpět v první řade, vůbec však nejsem spokojen, protože jsem chtěl být nejrychlejší. Vůz se neovládal snadno: celý víkend pracujeme tvrdě na co nejlepším nastavení, ale to se nám na sto procent nepovedlo. Pořád je to stejné, když máme natankováno víc paliva, naše výkonnost se zlepšuje. Tenhle výsledek ale znamená, že jsem v dobré pozici do zítřejšího závodu. Z téhle situace se budu snažit vytěžit co nejvíc. Mým cílem je dokončit sezonu v co nejlepší formě a zároveň chci pomoct týmu k vítězství v obou šampionátech.

Felipe Massa, 5.

Škoda. Dnes jsem byl nejrychlejším mužem na trati, bohužel v nesprávný moment. Nikdy jsem neměl dostatek přilnavosti na obou sadách pneumatik. Před první jízdou jsem jel ve výjezdovém kole moc opatrně, takže jsem v tom rychlém trpěl v prvním sektoru a ve třetím jsem navíc udělal chybu. Ve druhé jízdě to bylo opačně, přilnavost jsem nenašel v závěrečné části okruhu. Jsem až na pátém místě a určitě to nebude snadné. Budu se snažit a doufám, že v závodě získám co nejvíc bodů. Nastavení vozu je dobré a měli by jsme být konkurenceschopní. První zatáčka? Je podobná první zatáčce na Hungaroringu, doufám, že si tamní start zopakuji i zítra.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy