BAR Honda černou vymění

Tisková mluvčí týmu potvrdila, že změna charakteristických barev monopostu BAR je jen dočasná.

V minulém týdnu se koncepční vůz BAR Honda 005 postaral při testech v Barceloně o velký rozruch. Nebylo to způsobeno ani tak novým motorem Honda V10, ani novou zadní částí vozu, jež je testována pro nový monopost 006 a ani pneumatikami Michelin, které použil tým místo tradičních Bridgestone.

Důvodem byla změna barev. Tradiční kombinace bílé, zlaté a červené byly nahrazeny černou se stříbrným nápisem a logem Lucky Strike, tabákového koncernu, který je generálním sponzorem stáje z Brackley.

„Je to speciálně pouze pro testovací vůz 2004. Přesto vypadá skvěle, nemyslíte,“ reagovala tisková mluvčí týmu, jež dodala, že vůz BAR Honda 006, včetně závodního zbarvení, bude odhalen v polovině února v sídle týmu.

Stáj v letošní sezoně obsadila nejlepší umístění v Poháru konstruktérů od svého vstupu v roce 1999 do Formule 1, když skončila na celkovém 5. místě. Na úspěch hodlá tým samozřejmě navázat a přidat něco navíc.

„Do zimy jdeme s jasnými představami, kde chceme byt v příštím roce a máme přichystaný plán, jak se tam také dostat,“ slíbil všem příznivcům stáje a jezdců Buttona se Satem technický ředitel Geoff Willis, který dodal, že tým je nyní velice motivovaný a bude pracovat ještě usilovněji.

Vzhledem k tomu, jaký má nové černo stříbrné zbarvení úspěch a jak se tým snaží získat vlastní identitu ve světe F1, je otázkou, zda neutrální a poněkud málo atraktivní a pro oči nepříliš zajímavé tradiční nevymění za podstatně více agresivnější a charakterističtější barevnou variaci.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy