Button: Budeme bojovat s velkými hochy

Button, Jenson | foto: Honda Racing F1

Honda stála naposledy za pozornost před pěti lety. Tehdy dominoval Michael Schumacher a záda mu vždy kryla Honda s Jenson Buttonem. Světlá naděje nastala po vítězství v roce 2006, ale to bylo tak všechno. Automobilka s ohromným rozpočtem se už dlouho nedokáže vymanit z druhé desítky.

Teď má šanci, bod zlomu přichází. Nová aerodynamika, hladké pneumatiky, systém KERS a Ross Brawn v pozadí. Každý tým začne na bílém papíru, šance jsou prakticky vyrovnané.

„Je tu velká pravděpodobnost, že se posuneme na špičku,“ řekl Button. „Nemusíte tomu věřit, protože v tuto chvíli jsme hodně vzadu, ale máme šanci bojovat s velkými hochy.“

Japonská stáj už konečně musí chytnout příležitost za pačesy. Navíc byla první, která své priority přesunula na nový monopost. Jelikož špatné letošní výkony nedávaly naději na slušný výsledek, práce se raději přesunuly na model pro rok 2009. A udělali dobře, Honda nemá na rozdíl od konkurence zásadní problémy se systém KERS a pravděpodobně je o kus vpředu.

Button s Hondou ještě podepsáno nemá. Letos mu vyprší smlouva, ale vše nasvědčuje další spolupráci. Vždyť kdysi britskou naději si ani v jiné stáji nelze představit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy