Za čím stojí špatné výkony Red Bullu?

Red Bull | foto: GEPA pictures GmbH

Red Bull jde od jednoho špatného závodu ke druhému. V závěru bitvy o čtvrté místo se mu vůbec nedaří a ve Valencii ani jeden z jezdců opět nebodoval. Naopak sesterská stáj naprosto bez potíží Red Bull porazila.

David Coulthard, i mnoho dalších, má k situaci jasné stanovisko. Za výkonnostním rozdílem stojí motory. Toro Rosso používá agregáty Ferrari, zatímco Red Bull motor Renault.

„Náš sesterský tým Toro Rosso zažil ve Valencii nejlepší víkend sezóny,“ uvedl Coulthard. „To vzbuzuje domněnku, že zásadní rozdíl je mezi dodavateli motorů. Je čím dál jasnější, že výkon Renaultu v monopostu RB4 a Ferrari v STR3 je jiný. Ferrari se zaměřuje na rychlost, Renault na sílu a jízdní vlastnosti.“

„Přesně toho se bojíme my a Renault. Musíme na tom zapracovat. Samozřejmě pro Renault je to znepokojující a pro Ferrari pravý opak. Nyní všichni vědí, že mezi výkonem jejich motoru je rozdíl. Ale to je obchod, kde musíte brát věci jak jsou a vyrovnat se s tím."


Renault a Red Bull se budou muset postit do tvrdé práce a zkusit vyřešit opravdový pokles výkonu. Nebo za vším stojí něco jiného? Nebo existuje jiná varianta, na kterou by Red Bull chtěl poukázat, ale nemůže? Tým Renault a Red Bull bojují o čtvrté místo v poháru konstruktéru. Postaral se Renault o to, aby se Red Bullu závěr sezóny nevydařil? Sice je to hodně divoká myšlenka, ale podvody jsou a budou součástí Formule 1 a celého světa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy