Theissen se nebrání dvaceti závodům za rok

Theissen, Mario | foto: BMW Motorsport

Šéf stáje BMW Mario Theissen by klidně přijal výzvu dvaceti závodů za sezónu, což je podle všeobecného názoru snesitelné maximum. Ovšem pouze za předpokladu zásadní přeměny závodního víkendu.

Bernie Ecclestone už několik let mluví o rozšíření kalendáře na dvacet závodů. U některých se tato idea setkává s odporem, jiní zase množství grand prix vítají. Ecclestone má navíc několik seriózních zájemců, mluví se o pěti potencionálních okruzích. Letos sezóna čítá 18 závodů, příští rok jich bude 19. Dočkáme se v roce 2010 dvaceti grand prix?

Theissien by takovou výzvu bral, ovšem pokud by se značně omezilo testování v průběhu sezóny. Šéf stáje vždy preferoval volné testování o závodním víkendu, než klasické, časově omezené tréninky. Podle něj je to dobrý kompromis, jenž by v případě vytížené sezóny měl své opodstatnění.

„Dávalo by to smysl, protože stejně ty materiály vozíme sebou,“ uvedl Theissen. Jenže celá akce by měla i svou stinnou stránku. Fanoušci, kteří přijdou přímo na okruhu, touží vidět i nějaké doprovodné akce jako třeba Porsche Super Cup nebo GP2. Bohužel, v tomto případě by volné páteční a sobotní testování mělo své následky. Doprovodný program by musel být značně omezen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy