Dennis: Kvalifikace stála Hamiltona vítězství

Dennis - Whitmarsh | foto: Hoch Zwei

I když Hamilton startoval z první řady a měl šanci ukořistit v první zatáčce čelo závodu, nepodařilo se mu to a Dennis věděl proč. Kdyby Hamilton startoval z pole-position, vyhrál byl.

Valencie neskýtá mnoho příležitostí k předjetí a Massa jel dostatečně rychle, aby nebyl Hamiltonem ohrožován. Denis je přesvědčen, že k prohře přispěly dvě skutečnosti. Start z druhého místa a dvě kola na dráze navíc, před první zastávkou.

„Ve skutečnosti jsme ztratili šanci na vítězství už v sobotní kvalifikaci. Z mého pohledu je docela jasné, že kdyby se Lewis kvalifikoval se stejným množstvím paliva jako Felipe, pravděpodobně by převzal vedení,“ uvedl Dennis.

Hamilton měl podle McLarenu nejrychlejší vůz ve startovním poli a jízda v závětří v kombinaci s minimální možností předjíždění boj o vedení zmařila. „V průběhu závodu bylo zřejmé, že na dlouhé stinty je naše rychlost lepší. V první stintu jsme si byli hodně vyrovnaní, ale ke konci jsme měli trochu navrch."

Dennis taktéž vítá rozhodnutí komisařů a nepotrestání Massova prohřešku na pitlane, kdy vjel do cesty Sutilovi. „Nechtěli bychom vyhrát závod tímto způsobem.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy